نویسنده = اسدزاده، شروین

توسعه نمودارهای کنترل جمع تجمعی و میانگین متحرک موزون نمایی دوگانه مبتنی بر رگرسیون خطی تعمیم‌یافته به منظور پایش فرایندهای آبشاری

دوره 7، شماره 2، تابستان 1396، صفحه 82-93

شروین اسدزاده، علی ترابی

چکیده امروزه فرایند تولید بیشترمحصولات به گونه­‌ای است که محصولات طی مراحلمختلفبههموابسته‌­ایبوجودمیآیند.بدلیل وجودخاصیتی در این‌گونه فرایندها موسوم به خاصیت آبشاری، پایش جداگانه­‌ی مراحل بدون در نظر گرفتن رابطه­‌ی بین مشخصه­‌های کیفی در مراحل مختلف و با استفاده از نمودارهای کنترل مرسوم، باعث افزایش خطا در نتایج می‌­شود. یکیازنمودارهایکنترل پرکاربردوتخصصی کهبرایپایشفرایندهایچندمرحله­ای استفاده می­‌شود،نمودارهایانتخابعاملانحرافمی­باشد. این‌گونهازنمودارهایکنترلبیشتربرایمشخصه­هایکیفینرمالتوسعه داده شده و مورداستفادهقرارگرفته اند. در این مقاله، دو نمودار کنترل براساس الگوهای خطی تعمیم‌یافته به منظور پایش یک فرایند دو مرحله‌­ای با مشخصه کیفی دو جمله‌­ای در مرحله دوم پیشنهاد شده است. در رویکرد پیشنهادی به منظور پایش متغیر دو جمله‌­ای، یک نمودار کنترل جمع تجمعی و یک نمودار کنترل میانگین متحرک موزون نمایی دوگانه با در نظر گرفتن رابطه بین مشخصه­‌های کیفی در دو مرحله طراحی شده است. نمودارهای کنترل پیشنهادی براساس مقادیر باقی‌مانده انحراف بنا نهاده شده اند که به منظور برقرار کردن رابطه بین مشخصه­‌های کیفی مرحله اول و دوم از یک تابع رابط جدید در چارچوب الگوی خطی تعمیم‌یافته استفاده شده است. عملکرد نمودارهای کنترل پیشنهادی با استفاده از شبیه سازی و براساس معیار متوسط طول دنباله ارزیابی شده است. نتایج نشان دهنده آن است که توانایی کشف نمودارهای کنترل جمع تجمعی و میانگین متحرک موزون نمایی دوگانه پیشنهادی به مراتب بهتر از نمودارهای کنترل موجود در ادبیات موضوع می­‌باشد.

ارائه رویکردهای کنترل نوین برای پایش مشخصه های کیفی با توزیع ویبول تحت سانسورشدگی نوع دو در یک فرآیندهای دومرحله ای

دوره 6، شماره 1، بهار 1395، صفحه 9-20

شروین اسدزاده، فاطمه کیادلیری

چکیده در این مقاله نمودارهای کنترل به منظور پایش پارامتر مقیاس داده های قابلیت اطمینان با توزیع ویبول در حضور سانسورشدگی نوع دو در فرآیندهایی با خاصیت آبشاری پیشنهاد می گردد. یک نمودار کنترل جمع تجمعی و یک نمودار کنترل با حدود احتمال با هدف کشف شیفت های کاهشی در میانگین مشخصه کیفی با ماعیت قابلیت اطمینان در نظر گرفته شده اند. رویکردهای کنترل پیشنهادی بر اساس توزیع کوچکترین مقدار حدی تبدیل شده از توزیع ویبول می باشند تا خاصیت آبشاری که ویژگی اصلی فرآیندهای چندمرحله ای است لحاظ شود. سپس برای ارزیابی نمودارهای کنترل پیشنهادی، شبیه سازی انجام شده است که در آن شاخص مقایسه نمودارهای کنترل، متوسط طول دنباله می باشد. همچنین از شاخص زیان درجه دوم اضافی نیز برای مقایسه توانایی کشف نمودارهای کنترل پیشنهادی استفاده شده است. به علاوه آنالیز حساسیت به منظور بررسی اثر تعداد شکست در عملکرد نمودارهای کنترل پیشنهادی و استواری رویکردهای پایش در مقابل شیفت در مرحله قبل فرآیند، مورد مطالعه قرار گرفته است. درآخر برای نشان دادن عملکرد نمودارهای کنترل، مطالعه موردی از کارخانه تولید بطری های شیشه ای مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نمایانگر برتری نمودار کنترل جمع تجمعی نسبت به نمودار کنترل با حدود احتمال می باشد.